?

Log in

No account? Create an account
Antti Rautiaisen kirjoituksia
tammikuu 17., 2007
03:59 pm

[Linkki]

Previous Entry Share Flag Next Entry
Broilerien renessanssi

(2 kommenttia | Jätä vastaus tähän)

Comments
 
[User Picture]
From:anttirautiainen
Date:marraskuu 25., 2007 11:22 pm (UTC)

Re: Lisää syitä...

(Link)
Kiitoksia kommentista - ne ovat täällä harvinaista herkkua.

Mä kyllä erottelen kaverit ja ystävät tovereista... läheskään kaikki toverit eivät ole kavereita, eivätkä läheskään kaikki kaverit tovereita. Suuri osa mun ystävistä on epäpoliittisia tai epä-aktiivisia, ja esimerkiksi tutut vihreät ovat kyllä musta eu-federalistisine aatteineen about yhtä kaukana kun jotkut sinivalkoiset patriootit. Suvaitsemattomuus politiikan suhteen on hyvä juttu - tyhmää liittyä johonkin porukkaan vain koska kaveritkin ovat siellä. Se on tietysti eri juttu, jos sinuun ei osata suhtautua ihmisenä eroavien aatteiden takia - tosin on sellaisiakin aatteita, joiden kantajille ei mielestäni ihmisarvo kuulu. No vasemmistonuoruus ei näihin mielestäni kuulu. En osaa kommentoida mitä puhut anarkistien fokuksesta ulkonäköön ja maneereihin, puhut ilmeisesti omasta kokemuksesta mutta itse en ole tällaiseen törmännyt. Missäköhän olet edes anarkistiaktivisteihin törmännyt? Nykyään sellaisia on Suomessa hyvä jos pari tusinaa, ehkä olet ollut tekemisissä joidenkin alakulttuuristen ihmisten kanssa ja erehdyksessä luullut heitä anarkistiaktivisteiksi.

Anarkisteja voi kyllä syyttää monesta, mutta ei kuitenkaan broilereiksi. Ja maailmaa voi muuttaa moneen suuntaan, joista suuri osa tekee siitä vielä entistäkin huonomman. Epäilen kyllä vahvasti, että minä olen muuttamassa mitään vasemmistoliiton haluamaan suuntaan - jätetään nyt ylevät periaatteet kuten "solidaarisuus" ja "tasa-arvo" omaan abstraktiin yksinäisyyteensä, ja katsotaan konkretiaa - etsipä vaikka aluksi vasemmistoliiton ohjelmasta kymmenen sellaista kohtaa, jossa sekä päämäärät että keinot osuvat yhteen sen suhteen mitä kuvittelet minun päämäärieni ja keinojeni olevan, ja jatketaan sitten sitä eteenpäin.

Mun mielestä vasemmistonuorten toiminta koostuu kahdesta elementistä "maailman muuttamisesta", jota on pelkästään vaalikampanjointi, luottamushenkilöiden valinta ja verkostoiden luominen tulevaisuutta silmälläpitäen, ja sitten pseudotoiminta, kuten Tampereella järjestetty kadunvaltaus joka ei ollut kadulla, ja parkkiruutujen blokkaaminen parkkimaksut maksamalla. Jälkimmäisen funktio on pelkästään yhteishengen luominen.
 Sivun tarjoaa LiveJournal.com