Antti Rautiainen (anttirautiainen) wrote,
Antti Rautiainen
anttirautiainen

Miehityksen absurdius

(Muutoksen kevät #21)

10. huhtikuuta kolme israelilaista nuorta pidätettiin heidän ajettuaan Tel Avivin läpi kuuluttaen megafonilla: "Tel Aviviin on julistettu ulkonaliikkumiskielto. Asukkaiden on siirryttävä koteihinsa. Ihmisiä jotka liikkuvat kadulla illalla 7.30 jälkeen voidaan rangaista tavan mukaan". Poliisi pidätti kolmikon ja syytti heitä "yhteisön terrorisoimisesta". Samaan syyllistyneitä poliiseja ja kenraaleita ei kuitenkaan vielä ole pidätetty.

Toinen ryhmä julisti Kokhav Ya'irin asuinalueen piiritykseen, tämä on yläluokan asuinalue jolla muun muassa monet Israelin armeijan kenraalit asuvat. He ilmoittivat: "Kokhav Ya'ir on alue jolla monet alueen turvallisuuden vaarantavat kenraalit asuvat. Turvallisuussyistä alue julistetaan piiritykseen torstaiksi 11. huhtikuuta, jotteivät he pääsisi toimittamaan tehtäviään. Tarvitsemme osanottajia ja välineitä - ottakaa meihin yhteyttä niin nopeasti kuin voitte. Moran ja Noam."

Muutama viikkoa aikaisemmin ryhmä ihmisiä järjesti parodisen mielenosoituksen jossa vaadittiin brittiläisen mandaatin palauttamista. Samaan aikaan aseistakieltäytyjien määrä on radikaalissa nousussa, ei niinkään minkään ideologian innoittamana vaan siksi ettei nykyinen nuoriso ole kiinnostunut tappamaan minkään ideologian vuoksi. Kenties post-ideologia pelastaa Israelin.
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments