?

Log in

No account? Create an account
Antti Rautiaisen kirjoituksia Below are 42 entries, after skipping 50 most recent ones in the "Antti Rautiainen" journal:

[ Next 50 entries >>]

joulukuu 3., 2006
06:34 pm

[Linkki]

Vinkkejä laajan kansanliikkeen perustamiseksi Julkaistu Megafonissa #5 keväällä 2002.
Vinkkejä laajan kansanliikkeen perustamiseksi, osa 1

Laajapohjaisen kansanliikkeen perustajan on ilman muuta aloitettava keksimällä hyvä nimi laajapohjaiselle kansanliikkeelleen. Hyväksikoettu käytäntö on, että laajapohjaisen kansanliikkeen nimessä on esim. sanoja "demokraattinen", "yhteisvastuu", "vastaan" "foorumi", "vaihtoehto", "kansalais", "kriittinen", "demokratia", "puolesta", "kansan", ja niin edespäin. Hyviä, käyttämättömiä nimivaihtoehtoja laajapohjaiselle kansanliikkeelle ovat esimerkiksi "Kansalaisten vaihtoehtofoorumi" ja "Kriittinen yhteisvastuuliike". Kannattaa kuitenkin pitää kirjaa jo käytetyistä nimivaihtoehdoista, olisihan noloa jos laajapohjainen kansanliikkeesi olisi saman niminen kuin jokin menneisyyden laajapohjainen kansanliike!

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:31 pm

[Linkki]

Moskova toivoi hävitystä - Artikkeli Davosin kokouksesta Moskovassa. Muutoksen kevät #23
Moskova toivoi hävitystä

29.-30. lokakuuta Maailman talousfoorumi, tunnettu myös "Davosin foorumina" järjesti tapaamisen Marriot Grand Hotelissa Moskovassa. Kokouksesta ilmoitettiin laajalle yleisölle aivan viime hetkessä, ja niin Moskovan aktivistit saivatkin hämmästyksekseen lukea Izvestiyasta ja muista valtalehdistä neljä päivää ennen kokouksen alkua sekä kokouksesta, että siitä että kaupunkiin odotetaan 25-30 000 "antiglobalistia", esimerkiksi "espanjalaisia trotskisteja ja italialaisia eläinoikeusaktivisteja" aiheuttamaan laajaa tuhoa ja hävitystä.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:29 pm

[Linkki]

Время бороться за глобализацию - некоторые заключение о 911, деланные 13.11.01.
Некоторые заключение о нападение террористов против США, деланные 13:ого сентября 2001. Тоже самое ниже по-англиски и по-фински.

Время бороться за глобализацию

Я написал все это после трагических событий 11 сентября. До сих пор непонятно, кто стоит за этой ужасной акцией, но трудно представить, кто еще мог выбрать такие цели кроме оппонентов глобализации. Антиглобалисты были причиной большинства террористических акций в США за последние десять лет: таких как первые взрывы WTC в 1993 году, взрывы в Оклахоме в 1995-ом и в Атланте в 1996-ом.

ДальшеCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:24 pm

[Linkki]

Taisteluun globalisaation puolesta - kirjoitettu kaksi päivää 911 jälkeen.
Taisteluun globalisaation puolesta

kirjoitettu kaksi päivää 911 jälkeen. Alla englanniksi ja ylempänä venäjäksi.

Tämä kirjoitus on syntynyt tiistain 11.9.2001 järkyttävien tapahtumien innoittamana. Tätä kirjoittaessa on vielä epäselvää, ketkä olivat koko maailmaa järkyttäneen terrori-iskun takana. On kuitenkin vaikeaa kuvitella keillä muilla olisi intressiä iskeä juuri nyt valittuja kohteita vastaan kun globalisaation vastustajilla. Globalisaation vastustajat ovat olleet vastuussa kaikista Yhdysvaltain maaperällä viimeisen kymmenen vuoden aikana tehdyistä laajoista terrori-iskuista, kuten World Trade Centerin edellisestä pommituksesta 1993, iskusta Oklahomassa 1995 ja Atlantan olympialaisissa 1996.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:21 pm

[Linkki]

Time to fight back for the globalization - written two days after 911. In Finnish and Russian above.
Time to fight back for the globalization

I wrote this in the aftermath of tragic events of Tuesday 11th Of September. It is still unclear who were behind these awful attacks, but it is hard to imagine who else might have interest to hit these targets except opponents of the globalization. Anti-globalists have been behind all major terrorist attacks done in the USA during last ten years, such as first WTC bombing 1993, Oklahoma bombing 1995 and Atlanta bomb attack 1996.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:19 pm

[Linkki]

Linnoitus ja vastarinta
(Kapinatyöläinen #29)

Vastarinta Euroopan sulkemista vastaan alkoi jo silloin kuin ei vielä ollut mitään EU:ta, vain heikko EEC muutaman maan raskaan teollisuuden yhteistyöelimenä. Ranskan paperittomat, "Sans Papiers" on ollut euroopanlaajuisen laittomien siirtolaisten liikkeen selkeä edelläkävijä. Vuonna 1968 Ranska aloitti siirtolaisuuden kontrolointiyritykset, oleskelulupien myöntämisaste laski muutamassa vuodessa 70 prosentista kymmenen prosentin tienoille useimpien kansalaisuuksien kohdalla. Reaktio seurasi välittömästi, siirtolaisten panos toukokuun 1968 kansannousuun oli huomattava. He osallistuivat lakkoliikehdintään ja valtausaktioihin hiljattain lähiöihin nousseiden slummejen asumisolosuhteiden parantamiseksi. Kostoksi valtio aloitti ensimmäistä kertaa laajamittaiset karkoitukset, joita vastaan esimerkiksi Renaultin työntekijät hyökkäsivät väkivaltaisesti kesäkuussa 1968. Ensimmäiset solidaarisuusryhmät perustettiin.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:18 pm

[Linkki]

Rajojen hakkerit
Rajojen hakkerit
(Kapinatyöläinen #29)

Ensimmäinen rajojen vastainen leiri järjestettiin vuonna 1998 Görlitzissä Puolan ja Saksan rajalla 10:n päivän ajan. 48 tunnin ravet, kolmen uuden ja kontrollittoman rajanylityspaikan avaaminen, taksinkuljettajien mielenosoitus (laittoman siirtolaisen kyytiin ottanutta ajajaa uhkaa vankila ja elinkeinon menetys), protestimielenosoitus seitsemän Kosovon pakolaisen kuolemaa vastaan ja lopulta koko Neisse-joen valtaus kumiveneillä olivat leirin kohokohtia. Kesällä 1999 järjestettiin jälleen leiri Puolan ja Saksan rajalla Zittaussa, jossa sijaitsee myös karkoitettavien siirtolaisten keskitysleiri. Vuonna 2000 leirejä oli jo neljä, yksi Puola-Ukraina-Slovakia rajakolmiossa, yksi Italian etelärannikolla, yksi Saksan Forstissa jälleen Puolan rajalla ja yksi Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla tyynenmeren rannalla.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:16 pm

[Linkki]

Euroopan rajojen vastainen verkosto
(Muutoksen kevät #21)

Noborder-verkosto on yhdistänyt erilaisia ruohonjuuritason rasismin vastaisia ryhmiä syksyllä 1999 Amsterdamissa pidetystä perustamiskokouksesta lähtien. Tampereella lokakuussa 1999 pääosin radikaalivoimin järjestetty vastahuippukokous ja sen yhteydessä ollut toimintapäivä oli tärkeä vuosien varrella kuihtunutta kansainvälistä yhteistyötä vireyttänyt tekijä. Kahdeksassa EU-maassa järjestettiin mielenosoituksia ja suoraa toimintaa poissulkemisen ja karkoitusten politiikkaa vastaan. (ks. Muutoksen kevät #15) Ikävä kyllä radikaali rajojen vastainen toiminta ei kuitenkaan pysyvästi juurtunut Suomeen, ja Noborder-verkosto on ainakin toistaiseksi jäänyt ilman suomalaista edustusta. Vuonna 2000 Puolan Poznanissa ja Pariisissa järjestetyissä tapaamisissa alkuperäisen verkoston ranskalaisiin, italialaisiin, englantilaisiin, hollantilaisiin, sveitsiläisiin, tanskalaisiin, belgialaisiin ja saksalaisiin ryhmiin liittyi osanottajia myös Puolasta, Ukrainasta ja Espanjasta.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:15 pm

[Linkki]

Edward Goldsmithin uusoikeistolainen ideologia
(Muutoksen kevät #21)

Englantilaisen monimiljonäärin, the Ecologist-lehden perustajan ja johtajan Edward Goldsmithin ajattelu ansaitsee kiistatta oman lukunsa ympäristöliikkeen oikeistovaikutteita tutkittaessa. Goldsmith on yksi maailman ympäristöliikkeen keskeisimmistä vaikuttajista sekä mesenaattina että ideologina - ikävä kyllä. Englannissa hän on viimeisen 30 vuoden aikana ollut perustamassa muun muassa Maan ystäviä, Survival Internationalia ja Vihreää puoluetta.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:14 pm

[Linkki]

Aktivisti murskasi Kolumbuksen - 500 vuotta liian myöhään
(Muutoksen kevät #21)

Torstaina 8. maaliskuuta pitkän linjan intiaaniaktivisti James Cosner murskasi lekalla valtavan Kolumbuksen patsaan San Josén kaupungintalolla Yhdysvaltain Kaliforniassa. Työtä tehdessään hän huusi "kansanmurhaaja" ja "tämä mies murhasi meidät".

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:13 pm

[Linkki]

Miehityksen absurdius
(Muutoksen kevät #21)

10. huhtikuuta kolme israelilaista nuorta pidätettiin heidän ajettuaan Tel Avivin läpi kuuluttaen megafonilla: "Tel Aviviin on julistettu ulkonaliikkumiskielto. Asukkaiden on siirryttävä koteihinsa. Ihmisiä jotka liikkuvat kadulla illalla 7.30 jälkeen voidaan rangaista tavan mukaan". Poliisi pidätti kolmikon ja syytti heitä "yhteisön terrorisoimisesta". Samaan syyllistyneitä poliiseja ja kenraaleita ei kuitenkaan vielä ole pidätetty.

Toinen ryhmä julisti Kokhav Ya'irin asuinalueen piiritykseen, tämä on yläluokan asuinalue jolla muun muassa monet Israelin armeijan kenraalit asuvat. He ilmoittivat: "Kokhav Ya'ir on alue jolla monet alueen turvallisuuden vaarantavat kenraalit asuvat. Turvallisuussyistä alue julistetaan piiritykseen torstaiksi 11. huhtikuuta, jotteivät he pääsisi toimittamaan tehtäviään. Tarvitsemme osanottajia ja välineitä - ottakaa meihin yhteyttä niin nopeasti kuin voitte. Moran ja Noam."

Muutama viikkoa aikaisemmin ryhmä ihmisiä järjesti parodisen mielenosoituksen jossa vaadittiin brittiläisen mandaatin palauttamista. Samaan aikaan aseistakieltäytyjien määrä on radikaalissa nousussa, ei niinkään minkään ideologian innoittamana vaan siksi ettei nykyinen nuoriso ole kiinnostunut tappamaan minkään ideologian vuoksi. Kenties post-ideologia pelastaa Israelin.

(2 kommenttia | Jätä vastaus tähän)

06:12 pm

[Linkki]

What are the labels for?
(Written in summer 2000 as a contribution to discussion on "left" and "leftism")

Ok, we have some sort of society, more or less ideal we are trying to reach. Such as society without class or wealth gap, racism and sexism. Delegation minimized, and all delegates with imperative mandate and immediate recallability. Means of production in the hands of the workers, production organised ecologically sustainable way. And so on.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:10 pm

[Linkki]

Anarkistit ja järjestäytyminen - kansalaistoiminnan teoriaa anarkistisesta näkökulmasta.
(Julkaistu Kapinatyöläinen - lehdessä toukokuussa 2000)

Vuosina 1998-1999 Suomen anarkistiliikkeen sisäinen keskustelu järjestäytymistavoistaan on kiihtynyt, ja on aika siirtää keskustelua myös lehtien kaltaisille avoimille foorumeille jotta laajempi yleisö pääsisi sitä ihmettelemään.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:09 pm

[Linkki]

Ylikansalliset kuriin-ryhmän oppivuodet - Maan ystävien Ylikansalliset kuriin-ryhmän historia
(kirjoitettu keväällä 2000)

Garbage-ryhmän listalla oli taannoin kiinnostusta laajentaa toimintaa ylikansalliset-tematiikkaan hieman laajemmassa mielessä. Sen innoittamana kirjoitin tällaisen pitkäksi venähtäneen "setä kertoo" tai "tähän on tultu"-tyylisen sepustuksen omista kokemuksistani aihepiirin parissa, joka ehkä kiinnostaa jotain muutakin.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:07 pm

[Linkki]

Sodan vastaista toimintaa Venäjällä
(Muutoksen kevät, kevät 2000)

Uusi Tshetsenian sota ei ole saavuttanut Venäjän kansan vankkumatonta kannatusta. Suuren kansanosan kannatuksen kuitenkin, terrorismin vastainen propaganda on onnistunut pyyhkäisemään edellisen sodan lopettaneen kansalaismielipiteen olemattomiin. Näin siitä huolimatta, että syksyllä tapahtuneista pommi-iskuista ei ole selvinnyt mitään mikä viittaisi tekijöiden olevan kaukasialaisia nationalisteja. Rjazanissa pomminasettamispuuhissa tavoitetut salaisen poliisin FSB:n agentit antavat aihetta epäilykseen aivan toisenlaisista syyllisistä.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:06 pm

[Linkki]

Venäjän radikaaliliikkeen tila
(Muutoksen kevät, kevät 2000)

Glasnostin aika yli 10 vuotta sitten oli yhteiskunnallisen liikehdinnän kulta-aikaa Venäjällä. Mutta Gorbatshovin jälkeen koko 90-luku on mennyt heikosti. Yhteiskunnan atomisoituminen on edennyt pidemmälle kuin länsimaissa. Sosiaaliturvan heikkouden ja vakituisten työsuhteiden puutteen takia talousjärjestelmä muistuttaa kaikkien sotaa kaikkia vastaan. Kansalaisyhteiskunnalta puuttuvat ne kaksisataavuotiset perinteet, jotka länsimaissa pitävät radikalismin rinnalla kaikkea muutakin toimintaa yllä. Stalinismin tuhoama henkinen maaperä on välinpitämättömyydelle ja egoismille hyvää kasvualustaa.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:05 pm

[Linkki]

Black and Green days 2000
During the last couple of years, Black and Green days of Tampere has become the most important anarchist event in Finland, which is quite interesting since there is not any special eco-anarchist movement in Finland, and Tampere has not managed to maintain any anarchist collectives althought a small more wider "radical scene" exists there.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:04 pm

[Linkki]

AGAINST EU OR FOR THE INTERNATIONAL RESISTANCE?
(January 2000, a comment on anti-EU movements)


In anarchist viewpoint, it is very important to stay far from both pro-EU, "pseudo-internationalist" argumentation and from nationalist, "pseudo-anti-imperialist" argumentation. We know that EU practice is mockery of real internationalism, and national states are also made for the oppression of working class.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

06:03 pm

[Linkki]

HUOMIOITA LAPSITYÖVOIMASTA
(mielipidekirjoitus Toinen Vaihtoehto - lehdestä keväältä 2000)

Eli vastausta Laura Tyysterille (TV 113). Lapsityövoimasta on tosiaan käyty paljon keskustelua viime aikoina, ja mo-net ehdottomasti lapsityövoimaan suhtautuneet länsimai-set järjestöt ovat joutuneet muuttamaan kantojaan, juuri siksi että monille kehitysmaiden lapsille työnteko on ole-massaolon edellytys.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:47 pm

[Linkki]

Kansainvälisen karavaanin tapahtumat Suomessa
(Muutoksen kevät-lehdestä syksy '99. In English below)

Suomen karavaanin puhujavieraiksi saatiin monien vaiheiden jälkeen Atal Behari Sharma
intialaisesta Right livelihood-palkinnolla palkitusta Lokayan-ympäristöjärjestöstä joka on
myös kansainvälisten Maan ystävien Intian jäsenjärjestö, sekä Hans-Heinrich Sreidrich
Saksan riippumattomasta ammattiyhdistyksestä FAU:sta kertomaan Keski-Eurooppalaisista
kamppailuista globalisaatiota vastaan.


Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:39 pm

[Linkki]

Inter-continental Caravan in Finland
(Somewhat less positive account than the Finnish version above)

Here is finally story about inter-continental caravan in Finland. I have a longer one in Finnish, in case someone updates these stories to caravan-page.

Finland suffered also because visa-schedule was so late. Finnish consulate in New Delhi was flexible and able to write visas during one working day, but 6 days before beginning of the Finnish part, tuesday 18th of may it become clear that original planned visitors, mr. and ms. Jawandhia had no means to reach Finnish consulate until leaving India. We managed to change invitations, but two peasant activists ever showed up in the consulate for reasons that still remain unknown. It was very late anyway, so that's quite expectable. Fortunately plane company forgot to fine for cancelled ticket, and gave full compensation in contrary with their own guidelines.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:33 pm

[Linkki]

Huomioita köyhyydestä ja taistelusta sitä vastaan
(julkaistu Muutoksen kevät - lehdessa syksyllä 1999 ja Unelmia maailmasta - kirjassa (toim. Outi Hakkarainen, Miia Toikka ja Thomas Wallgren, Like 2000). Sama englanniksi alapuolella)

Tämä alustus on tehty Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Intia-työryhmän 12.3.1999 järjestämää dialogiseminaaria varten, seminaarin aihe oli "kehitysmaaliikkeen lähteet", ja paikalla oli aktivisteja neljältä eri vuosikymmeneltä. Kirjoitus on tarkoitus julkaista osana kirjoituskokoelmaa, mutta koska Muutoksen kevään lukijakunta on arvatenkin aika erilainen kun tulevan kirjoituskokoelman, ansaitsee tämä kirjoitus ehkä paikkansa myös siellä.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:27 pm

[Linkki]

Observations on poverty and the struggle against it
This article has been published in book on history of Finnish solidarity movement which was a joint project of Finnish Enviroment and Development and Indian Lokayan. I was asked to write about my own experiences during 90's. I do not like this article a lot, but they wanted to publish it anyway. Unfortunately I have only publishing information of the Finnish version of the book (Unelmia maailmasta, toim. Outi Hakkarainen, Miia Toikka ja Thomas Wallgren, Like 2000), Finnish version of the article is above. Added 18th of Octover 2001. . Finnish version of the article is above.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:21 pm

[Linkki]

Miksi minä en äänestä? - tausta-artikkeli vuoden 1999 eduskuntavaalien vastavaalikampanjaa varten.
Elämme yhteiskunnassa, jossa politiikan tekeminen ei merkitse juoksevien rutiiniasioiden hoitoa, vaan se on kannanotto maailman ongelmien ratkaisemisen tai ratkaisemattomuuden puolesta. Yhteiskunnallisen toiminnan tehtävä on maailman ongelmien ratkaisu, ja toiminnan tavat on valittava tämän päämäärän mukaan - muut päämäärät ovat tällä hetkellä täysin toisarvoisia.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:14 pm

[Linkki]

Report from second Finnish Black and Green days, held in Tampere 29.-31.1.1999
I tried first to have someone else to write this, because I was afraid my article would be too critical... I must say festival was a great event - thousand thank you's to all the organisers for efforts.

And then the critics... I think maybe 600 (!!!) people participated at least one of the two concerts, 200 to some of the demos and 80 to some of the working groups. This gives some image what most of the participators were looking after. Punk is not a problem, even if only punk concerts are organised... but it is a problem if the most visible thing of ongoing festival is crowds of punks and others puking and pissing around the city and central railwaystation. Such view only strenghtens the jail of subculture anarchist movement has been trapped in. I say we count the real strenght of Finnish movement(s) in a day when an event where a chance to drink yourself unconscious is not the main attraction is organised.

Read moreCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:08 pm

[Linkki]

Kokemuksia Ranskan 35 tunnin uudistuksesta - juttu Solidaarisuus-lehdestä keväältä 1999.
CNT-AIT on ranskalainen Bordeaux:ta keskuspaikkanaan pitävä radikaali ammattijärjestö, joka on myös kansainvälisen työväenliikkeen AIT:n jäsen. (Ranskassa on myös toinen saman niminen järjestö, Pariisia keskuspaikkanaan pitävä CNT-Vignolles, mutta se ei ole AIT:n jäsen.) CNT-AIT on ainoana ranskalaisena ammattijärjestönä ottanut kriittisen kannan Suomessakin laajaa julkisuutta saaneeseen Ranskan 35 tunnin työaikauudistukseen. Tämä kirjoitus perustuu CNT-AIT:n Marseillen osaston tekemään pamflettiin Flexibilité precarité (Joustokurjuutta), jossa osasto selvittää kantaansa uudistukseen ja myös muihin myös Suomessa tuttuihin työelämän uudistuksiin.

Ranskan on tarkoitus siirtyä 35 tunnin viikkotyöaikaan vuoteen 2000 mennessä, pienyrityksille on annettu armonaikaa vuoteen 2002 asti. Ennen vuotta 2002 työntekijöitä uuden työajan mukaan työllistäville yrityksille tarjotaan tukia.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

05:00 pm

[Linkki]

Solidaarisuuden kampanja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta jatkuu (Solidaarisuus, kev. 1999)
Solidaarisuus on miltei koko olemassaolonsa, siis syksystä 1995 alkaen käynyt kampanjaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Keväällä 1998 kampanja järjesti kolme valtausmielenosoitusta, tammikuussa vallattiin huone työministeriöstä, helmikuussa vastustettiin toimeentulotukiuudistusta valtaamalla huone Helsingin sosiaalivirastosta ja maaliskuussa Hakaniemen työvoimatoimistosta. Kaikissa mielenosoituksissa vaadittiin kuuden tunnin työpäivää, 3000 markan perustoimeentuloa kaikille, työttömien edustusta työvoimahallintoon ja asuntopulaan puuttumista.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:48 pm

[Linkki]

Brasilian köyhien kamppailu
(Artikkeli Solidaarisuus-lehdestä keväältä 1999)

Brasilian poliisi löysi kahden kidutetun maattomien liikkeen MST:n
(Movimento dos Sem Terra) aktivistin ruumiit joulunalusviikolla Sao Paolon
osavaltiossa Brasiliassa, Sao Paolosta 100 kilometriä koiliseen. Jurandir
dos Santos, 26 ja Roberto Oliviero, 22, olivat kadonneet 19.12.,
epäilemättä suurmaanomistajien pyssymiesten, pistolerojen takia.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:46 pm

[Linkki]

Kuluttajan muistilista
päivitetty lista ylikansallisten yhtiöiden tuotteista, Muutoksen kevät 1998

Tässä on boikottilista, joka tulee osaksi uusittua, pystykorva-sarjassa ilmestyvää Kuluta Harkiten-opasta. Jos vältät näitä tuotteita, voit jokapäiväisillä ostospäätöksilläsi vaikuttaa hieman reilumman maapallon ja puhtaamman ympäristön puolesta. Lista ei ole täydellinen, eikä tarkoitettu aina ja kaikkialla noudatettavaksi. Tällä listalla on vain elintarviketuotemerkkejä, toivon mukaan saatte vielä joskus myös kodinhygieniatuotelistan ja vaatelistan.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:45 pm

[Linkki]

Mitsubishi alakynnessä
(päivitys Mitsubishi-boikotin tilanteesta Muutoksen keväästä keväällä 1998)

Helmikuun 11.1998 Rainforest Action Network veti Mitsubishi Motor Sales American ja Mitsubishi Electric American pois 8 vuotta kestäneen Mitsubishi-boikottikampanjan kohdelistalta, kampanja jatkaa keskittyen keiretsun ydinyritysten, Mitsubishi Heavy Industriesin ja Bank of Tokyo-Mitsubishin (tytäryhtiö Union Bank of California) vastaiseen kampanjointiin, jotka ovat ensi kädessä vastuullisia tuhoisten sademetsä-operaatioiden rahoittamisesta ja hakkuisiin ja puiden jatkojalostukseen käytettyjen koneiden toimittamisesta. (Katso Muutoksen kevät #3, joulukuu 1996).

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:44 pm

[Linkki]

Shellin uusimmat tihutyöt
(artikkeli Solidaarisuus - lehdestä keväältä 1998)

Perun hallitus allekirjoitti taannoin sopimuksen Shellin ja Mobilin kanssa tutkiakseen valtavaa Camisean luonnonkaasuesiintymää Nahua ja Kugapakori-reservaateissa, 5500 neliökilometriä laajalla alueella Urumbaban jokilaaksossa Manun kansallispuistossa, joka on noin 480:n kilometrin päässä Perun pääkaupungista Limasta. Perun presidentti Alberto Fujimori kertoi yhtiöiden kuluttavan tutkimukseen 2.7 miljardia dollaria, joita korvattaisiin eduin ja verohelpotuksin. Kaikkien mielestä sopimus ei kuitenkaan ole mitenkään edullinen, ensimmäisen kahden vuoden ajan keskitytään lähinnä vain maaperän seismiseen tutkimiseen, ja mikäli yhtiöt kokevat porausten aloittamisen epäedulliseksi, jää hallitus nuolemaan näppejään. Mikäli öljy-yhtiöt kokevat toimimisen edulliseksi, ne saavat toimia alueella 40 vuotta.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:43 pm

[Linkki]

Palomiesten lakko
(artikkeli Solidaarisuus - lehdestä keväältä 1998)

Tätä juttua varten on haastateltu Suomen Erityisteknisten Liiton SETELI ry:n puheenjohtajaa Heikki Santalaa. Seuraavassa tekstissä Santalalta on lähinnä asiatiedot, mielipiteen median ja työnantajapuolen toiminnan moraalista ovat kirjoittajan. Varsinainen palomiesten haastattelu peruuntui, sillä työnantajapuoli on haastanut mielivaltaisesti yksittäisiä palomiehiä työtuomioistuimeen julkisuudessa annetuista lausunnoista, joten haastattelusta olisi voinut aiheutua liikaa harmia haastatelluille palomiehille. SETELI on kymmenen pienen ammattiyhdistyksen yhteinen edustusjärjestö, jäseniä on hieman yli 5000, Suomen Palomiesliitto SPAL on jäsenjärjestöistä suurin kolmella tuhannella jäsenellään.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:42 pm

[Linkki]

Suomen lentoliikenne - kestävän kehityksen haaste (1998)
Tietolehtinen, joka kirjoitettiin Maan ystäville osana euroopanlaajuista "oikea hinta lentoliikenne"-kampanjaa. Harmillista kyllä alkuperäistä taittoa ei enää ole sähkoisessa muodossa olemassa, mutta ehkä jonain päivänä rekonstruoin taulukot Excelillä. Sita ennen on tyytyminen pelkkään tekstiin.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:39 pm

[Linkki]

Likainen sota eläinaktivisteja vastaan
kirjoitettu joulukuussa 1997 Orimattilan laukausten jälkimainingeissa ehdotettua valtamedian ja poliisin vastaista mielenosoitusta varten, jota ei koskaan järjestetty.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

04:38 pm

[Linkki]

Liettuan Vihreät - vallankumouksen tekijöistä vakiintuneeksi kansalaisjärjestöksi.
Kirjoitettu syksyllä 1997 Vihreään lankaan, ei kuitenkaan julkaistu.

Kaikkialla Baltian maissa ympäristöliike oli 80-luvun lopulla poliittisen itsenäisyysliikkeen katalysaattori. Ympäristöliikkeen esiin nostamat ongelmat olivat niin syvällä reaalisosialistisessa järjestelmässä, että jomman kumman oli kaaduttava. Ympäristön tuhoutumisen pelko oli tavallisille ihmisille usein se pisara joka herätti kauan kyteneen tyytymättömyyden.

Lue lisääCollapse )

(Jätä vastaus tähän)

Error running style: S2TIMEOUT: Timeout: 4, URL: anttirautiainen.livejournal.com/ at /home/lj/src/s2/S2.pm line 531.